Nappula-asiakastietojärjestelmä auttaa lastensuojelutyössä

Nappula-asiakastietojärjestelmä auttaa lastensuojelutyössä ja antaa henkilöstölle enemmän aikaa keskittyä itse asiakkaiden tukemiseen ja kohtaamiseen.

Nappula™-asiakastietojärjestelmä tehostaa lastensuojelupalveluita tarjoavien yritysten, yhdistysten ja säätiöiden toimintaa. Työskentelemme tiiviisti sosiaalihuollon ammattilaisten skanssa kehittääksemme ohjelmasta yhä paremmin arjen työtä helpottavan työkalun.

Palveluna tarjottava Nappula-ohjelmisto (SaaS) on laajasti käytössä sekä lastensuojelun sijaishuollossa että avopalveluissa. Nappula-ohjelmiston avulla työ suoraviivaistuu, kun tieto kulkee helposti ja varmasti tekijältä toiselle. Järjestelmän takaaman sähköisen asiakastiedon viiveetön ja tietoturvallinen käsittely parantaa asiakkaiden turvallisuutta ja antaa henkilöstölle enemmän aikaa keskittyä itse asiakkaiden tukemiseen, kun raporttien tarkastelu ja kirjaus sujuvat saumattomasti. 

Asiakastietojen siirtäminen kunnan asiakastietojärjestelmään onnistuu nopeasti ja helposti – vain nappia painamalla!  Vaativimpien dokumenttien kirjauksessa Nappula opastaa käyttäjää tekemään kerralla oikein.

Nappula-asiakastietojärjestelmä auttaa lastensuojelutyössä

Asiakastietojärjestelmä auttaa lastensuojelun päivittäisessä kirjaamisessa

Lastensuojelun asiakastyöhön liittyy paljon kirjaamista, erilaisten lomakkeiden käsittelyä ja tietojen tarkastelua. Järjestelmästä löytyvät lomake- ja raportointipohjat ovat helposti muokattavissa organisaation tarpeiden mukaisesti. Nappula-ohjelmiston avulla päivittäinen raportointi on helppoa ja nopeaa. Hakutoiminto mahdollistaa aiempien asiakaskirjausten etsinnän erilaisia hakuehtoja hyödyntäen sekä kirjausten koostamisen yhdelle raportille valitulta ajanjaksolta.

Nappula-ohjelmisto ohjaa lapsen sijoitusprosessin aikana tiedonkeruun ja dokumentoinnin rutiineja. Sijoitusprosessin alkuvaiheessa kerätään tietoa perus- ja taustatietolomakkeiden avulla ja lapsen kehityksestä voidaan raportoida raporttimerkinnöillä ja kausikoosteilla.

Nappula pitää sisällään lastensuojeluun liittyvää lainsäädäntöä kuten esimerkiksi rajoituspäätökset Lainsäädännön vaatimat muutokset tuodaan järjestelmään automaattisesti. Voit tarkistaa rajoitukset suoraan järjestelmästä, mikä nopeuttaa ja helpottaa käytännön työtä. Nappulan avulla rajoituspäätökset kirjataan aina lastensuojelu- tai erityishuoltolain vaatimusten mukaisesti. Dokumentointiin liittyy tiettyjä lakisääteisiä ohjeita, sillä lastensuojelutyön tulee olla juridisesti ja eettisesti perusteltavissa ja oikein kirjatut päätökset takaavat työntekijän oikeusturvan. 

Nappula-ohjelmiston hyödylliset ominaisuudet lastensuojelussa

Nappula-järjestelmä auttaa lastensuojelutyön kirjaamisessa. Asiakkaamme tarvitsee vain tietokoneen tai tabletin sekä internetyhteyden ja asiakastietojärjestelmän käyttö voi alkaa. Ohjelmiston käyttöönottokoulutuksessa opitaan ohjelmiston käyttöä ja Helpdeskimme palvelee asiakkaitamme ohjelmistoon käytössä ja ongelmatilanteissa niin puhelimitse kuin sähköisesti. 

 • Päivittäinen raportointi
 • Lomake-editori asiakassuunnitelmille ja kausikoosteille
 • Kalenteri yksikön/osaston arjen järjestämiseen
 • Lääkitysten seuranta
 • Rajoitustoimenpiteiden kirjaaminen lain mukaisesti
 • Puitesopimus- ja laskutustietojen hallinta
 • Viestivihko sisäiseen viestintään
 • Nappula Väylä mm. asiakaspalautteen ja vaikuttavuuden arviointiin
 • Paikkakyselyt organisaation vapaiden asiakaspaikkojen hallinnointiin sekä asiakkuuden seurantaan 
 • Sijais-/tukiperheet -toiminto perheiden, perheille tarjottavan tuen sekä perhehoitajien palkkioiden tietojen ylläpitoon
 • Tilastot-toiminto asiakkaiden tilanteista sekä yleistilastoista
 • Toimintakykymittarit antavat mahdollisuuden arvioida sosiaalityön vaikuttavuutta lastensuojelun sijais- ja avohuollossa.

Fastroi Nappula-järjestelmä lastensuojeluun ja vammaispalveluihin

Nappula

Järjestelmä soveltuu hyvin lastensuojeluun
Lisätietoa
Nappulan helppokäyttöisyys vakuutti Varsinais-Suomen Sosiaalipalvelut

Asiakkaat

Parhaiten tuotteidemme hyödyistä osaavat kertoa asiakkaamme
Asiakastarinat
Nappula Väylä mahdollistaa asiakaspalautteen kirjaamisen ja anylysoinnin

Yhteydenotto

Kiinnostuitko tuotteistamme? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun pian yhteydessä.
Ota yhteyttä!